Направите мало другачију погачу која ће украсити свачије славље.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 25 гр. квасца
- 250 мл. топле воде
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица шећера
- 1,5 кашичица соли
- 350 гр. брашна меко тип 400
- 100 мл. маслиновог ууља
- маслине, парадајз, сланиница, оригано, босиљак по укусу
Прочитајте још: Домаћи, а префињен: Бакин колач одушевиће све генерације (ФОТО/ВИДЕО)
Упутство за припрему:
У ванглицу ставите квасац, топлу воду, шећер и уље. Промешајте да се квасац истопи. Када се квасац истопио, додајте половину брашна и со, сједините. Затим додајте и остатак брашна и замесите тесто. Добићете мекше тесто. Прелите тесто са 3 кашике маслиновог уља и оставите да надолази око 30 минута.
Фото: Дидy Китцхен
2. Кад тесто надође, изгледаће овако.
Фото: Дидy Китцхен
3. У плех сипајте 3 кашике уља, тесто мало премесите и ставите у плех. Развуците га у плеху рукама да добије овако "рупице" од прстију и прелите са 100 мл. маслиновог уља. Оставите га надолази око 20 минута.
Прочитајте још: Уживаћете у сваком залогају: Данас припремамо САЛАТУ СА ПРАСЕТИНОМ (ФОТО)
Фото: Дидy Китцхен
4. Док тесто надолази у тепсији, припремите маслине, парадајз, сланиницу.... Ово је био мој избор. Ви можете ставити и сушени парадајз, гранчице рузмарина, бели лук...
Фото: Дидy Китцхен
5. Када је тесто надошло, ставите састојке које сте припремили. Оставите да надолази још 10 минута и ставите у загрејану рерну на 240 степени око 25 минута, све зависи од рерне. Пријатно
Прочитајте још: Пикантни ручак је ту: Преукусне пролећне САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ са мирођија сосом (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Дидy Китцхен
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ