Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УЖИВАЋЕТЕ У СВАКОМ ЗАЛОГАЈУ: Рецепт за најједноставнију гибаницу са сиром

Гибаница је идеја за здрав и укусан оброк

1724572888_shutterstock_1867411768.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Гибаница спада у једно од омиљених домаћих јела на којима су одрастале генерације. Често се служи и као предјело, међутим, идеално решење је као брзи доручак или вечера. Ево како да спремите најбржу гибаницу са сиром и јогуртом. Уживајте у рецепту.

Састојци:

1/2кг кора за гибаницу
4 јаја
1/2кг сира
1 чаша јогурта
1дл киселе воде
1дл уља
50г брашна
1/2 прашка за пециво
1 кашичица соли или мање, ако је слан сир
Уље за подмазивање плеха

 

Припрема:

Укључити рерну на 200 степени да се греје. Умутити јаја, па додати измрвљен сир, јогурт, киселу воду, уље, брашно и прашак за пециво. Пробати мало фила, па посолити по укусу.

Плех димензија 30X25 или сличан мало поуљити, па раширити две коре, тако да се преклапају и да крајеви буду пребачени преко ивица. Посути мало фила местичаво преко кора, па одозго ставити другу кору, набирајући тако да цела може да стане преко плеха. Преко тако набране коре опет посути фил местичаво, па поново поставити набрану кору. Поступак понављати све до претпоследње коре, преко које пребацити оне крајеве доњих кора.

Преко посути још мало фила, и поставити последњу кору, коју зашушкати и увући ивице. Премазати са мало уља и пећи у већ загрејаној рерни 50-55 минута. Након тог времена, искључити рерну, а гибаницу оставити у одшкринутој рерни још 10-15 минута. Након тог времена, извадити питу из рерне, кратко хладити на собној температури и сећи на парчад жељене величине.

Курир 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas