Следеће недеље почиње Божићни пост, али то не значи да морате да се одрекнете укусне хране.

Наш предлог је да за доручак или вечеру направите одличну посну питу која савршено комбинује укус зеља, кромпира, пиринча и коприве.Није нимало компликована, припрема се као гибаница и пече свега 20 минута.
Састојци:
- коре за питу
- зеље
- коприва
- 2 кромпира
- 1 шољица пиринча
- 2 млада лука
- 1/2 кесица прашка за пециво
Припрема:
Ставите пиринач да се кува, па на пола кувања додајте кромпир исечен на ситне коцкице, као и млади лук. Зеље и коприву обарите, па процедите и исецкајте. Додајте у шерпу са пиринчем. Сипајте мало воде и кувајте док пиринач не буде спреман. Немојте да претерујете са водом. Посолите, побиберите и додајте још неки зачин по жељи, па поспите прашком за пециво.
На дно тепсије ставите две коре, па следећу згужвајте и умочите у смесу са пиринчем. Ређајте у плех док не остане само једна, а њом прекријте све. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 20 минута.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ