Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ГИБАНИЦА - СИМБОЛ СРПСКЕ КУХИЊЕ! Оригинални рецепт који ће вас одушевити

Гибаница је врста српске слојевите пите, обично надевене белим крављим сиром са уљем и јајима, или ређе, уместо сира, са месом, кромпиром или спанаћем. Од пита се разликују по нешто дебљим корама. Слојеви кора и надева се могу ређати равно, или чешће као згужване коре натопљене надевом са равном кором на дну и врху (ова варијанта се зове гужвара).

1698913556_1.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

500 г танких кора

5 јаја
500 г сира
1,2 дл јогурта
1 дл уља
со по укусу
 

Припрема:

Прво умутите јаја, па додајте измрвљени сир, јогурт, уље и со.

Плех обложите папиром за печење и премажите га мало уљем.

Поређајте три-четири коре, али да крајеви вире из плеха.

Потом ставите фил, па две коре благо изгужване.

Поступак понавите док не потрошите све коре, али, једну кору оставите за завршницу.

Пре него што ставите последњу кору, оне коре које вире, савијте ка унутра, премажите филом, па ставите последњу кору.Ту обавезно премажите остатком фила у који додајте још мало јогурта или млека, а може и кисела вода.

Ставите је у незагрејану рерну, па укључите на 200 степени и пеците док лепо не порумени, око 25 минута.

Пријатно!

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas