Славица Роквић хјош једном показала колико је вешта у кухињи
Гибаница је можда једна од омиљених пита готово сваке домаћице и често је на трпези сервирана за породични доручак. Ипак, гибаница по рецепту Славице Роквић, жене покојног Маринка Роквића, посебно ће вам се допасти, јер је на овај начин до сада сигурно нисте спремали, а посебно ће се допасти малишанима.
Мини гибанице по рецепту Славице Роквић
Састојци:
500 гр готових кора
500 гр ситног сира
3-5 јаја
1 шоља јогурта
1 шоља киселе воде
1/2 шоља уља
1 кашичица соли
Припрема:
Сједините јаја, јогурт, киселу воду, уље и со, добро измешајте па почните са филовањем кора. Прву кору посути ситним сиром, па затим следећу и све тако док не потрошите сир и коре. Када добијете велики ролат исеците их на парчиће, ставити у плех, па сваки ролатић прелијете смесом са јогуртом, коју сте сјединили на почетку.
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - роквиц.славица
Пеците на 200 степени док мини гибанице не порумене. Сервирајте када се мало прохладе и уживајте у познатом укусу традиционалне српске кухиње.
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - роквиц.славица
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ