Испробајте трик за савршену гибаницу
Гибаница, чувена српска пита, спада међу најомиљенија јела, а свака домаћица има свој рецепт, који се често разликује у ситним детаљима.
Основни састојци за сваку гибаницу укључују коре, сир, кајмак, јаја и уље. Коре се обично умачу у смесу и ређају у тепсију. Али, постоји трик који вам откривамо, а који ће вам помоћи да ваша гибаница буде ваздушаста и да успе из првог покушаја.
Да бисте направили савршену гибаницу, не требате додавати необичне састојке. Све што треба урадити јесте исећи коре на траке и потом их умачете у смесу. Након тога, готову гибаницу преврните на четири шоље како би се охладила наопачке, што ће јој помоћи да остане ваздушаста под утицајем гравитације. Оставите је да се хлади на тај начин око 20 минута. И то је све што вам је потребно да направите једну од најукуснијих пита икада.
Алтернативно, можете оставити коре целе и умачете их у смесу, а затим их ређати у тепсију. Важно је напоменути да не требате стављати кору на дно, већ одмах ређати изгужване коре, јер ће се поједини комади сира лепо запећи и дати корици додатну арому.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ