Овај рецепт за гибаницу са сиром и кефиром је одличан избор за све љубитеље класичних, домаћих јела.
Гибаница је једно од најомиљенијих јела у Балкану, позната по својој сочности и богатом укусу. Ово је савршено јело за све прилике, било да правите брзи оброк за породицу или тражите нешто посебно за госте. Додавањем кефира, гибаница добија посебну мекоћу и богатство укуса, док је припрема једноставна и брза.
Састојци:
- 2 коре за питу
- 600 мл кефира
- 6 јаја
- 300 г свежег сира
- 1/2 кашичице соли
- 50 г качкаваља
- шака сусама
Припрема:
Како бисте направили ову гибаницу прво згужвајте коре у тепсији. У засебу чинију сипајте кефир, јаја, свежи сир и со. Умутите смесу ручним блендром.
Залијте коре смесом и мало притисните решеткастом кашиком да би се распоредила. Одозго исецкајте комадиће качаваља и поспите сусамом.
Пеците 40 минута у рерни на 180 степени.
Извадите, оставите да се прохлади и уживајте.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО