Oglas
· · Komentari: 0

UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU: Recept za najjednostavniju gibanicu sa sirom

Gibanica je ideja za zdrav i ukusan obrok

1724572888_shutterstock_1867411768.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Gibanica spada u jedno od omiljenih domaćih jela na kojima su odrastale generacije. Često se služi i kao predjelo, međutim, idealno rešenje je kao brzi doručak ili večera. Evo kako da spremite najbržu gibanicu sa sirom i jogurtom. Uživajte u receptu.

Sastojci:

1/2kg kora za gibanicu
4 jaja
1/2kg sira
1 čaša jogurta
1dl kisele vode
1dl ulja
50g brašna
1/2 praška za pecivo
1 kašičica soli ili manje, ako je slan sir
Ulje za podmazivanje pleha

 

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. Umutiti jaja, pa dodati izmrvljen sir, jogurt, kiselu vodu, ulje, brašno i prašak za pecivo. Probati malo fila, pa posoliti po ukusu.

Pleh dimenzija 30X25 ili sličan malo pouljiti, pa raširiti dve kore, tako da se preklapaju i da krajevi budu prebačeni preko ivica. Posuti malo fila mestičavo preko kora, pa odozgo staviti drugu koru, nabirajući tako da cela može da stane preko pleha. Preko tako nabrane kore opet posuti fil mestičavo, pa ponovo postaviti nabranu koru. Postupak ponavljati sve do pretposlednje kore, preko koje prebaciti one krajeve donjih kora.

Preko posuti još malo fila, i postaviti poslednju koru, koju zašuškati i uvući ivice. Premazati sa malo ulja i peći u već zagrejanoj rerni 50-55 minuta. Nakon tog vremena, isključiti rernu, a gibanicu ostaviti u odškrinutoj rerni još 10-15 minuta. Nakon tog vremena, izvaditi pitu iz rerne, kratko hladiti na sobnoj temperaturi i seći na parčad željene veličine.

Kurir 

Bonus video: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas