Свидеће вам се на први залогај
Ричет је старинско јело које су спремале наше баке, а на сличан начин се припрема данашњи пасуљ. Разлика је само у 2 састојка, а то су јечам и бели лук. Испробајте овај заборављени рецепт, а ако волите пасуљ нема шансе да не заволите и ричет већ на први залогај.
Састојци:
200 г пасуља
200 г ољуштеног јечма
1 црни лук
1 шаргарепа
1 кашика масти
70 мл парадајз сока
2-3 чена белог лука
1 кашика брашна
суво месо или сланина
Прочитајте још: Направите најбољи ЛЕСКОВАЧКИ ајвар: Тајна је у једном ДЕТАЉУ који се додаје током кувања
Припрема:
Пасуљ потопите у воду и оставите пар сати, а најбоље је преко ноћи. Затим проспите воду, сипајте нову и кувајте док не прокључа. Опет проспите воду, па додајте у пасуљ јечам и суво месо и опет сипајте воду да огрезне. Поклопите и кувајте на лаганој ватри око сат времена. На масти (може и уље) пропржите ситно сецкан црни лук и шаргарепу исечену на колутове. Затим сипајте мало воде и динстајте док не омекша. Додајте у пасуљ. Затим у исту шерпу додајте ситно сецкан бели лук и посолите. Затим помешајте брашно, слатку паприку и парадајз сос, ако је потребно долијте мало воде. Не сме да буде грудвица. Сипајте у пасуљ и кувајте још 15 минута. Пријатно, уживајте!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ