Како Италијани праве пасуљ?
Oglas
Пасуљ тетовац спремљен на италијански начин изванредан је ручак за јеловник без меса!
Састојци:
- 300 г пасуља "тетовца"
- 3-4 главице лука
- 500 гр парадајза, (ољуштеног)
- 1/2 кашичице шећера
- 2 шоље исецканог першуна
- 1 кашичица оригана
- уље со
- бибер
Упутство:
Потопити пасуљ око 2 сата, затим га обарити у сланој води и кад је добро скуван, оцедити. На уљу мало пропржити исецкан на крупне комаде црни лук. Додати парадајз, шећер и пасуљ, оригано, со и бибер и све кувати на врло тихој ватри око 20 минута. На крају додати першун.
Ако се пости на води, изостави се уље, а барен пасуљ се кува са парадајзом и осталим састојцима мало дуже, да би се лук скувао.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas