Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПАСУЉ: Моћан укус који употпуњује фина купус салата

Пасуљ је традиционално јело које се у сласт једе током свих годишњих доба. Сви се слажу да храни и стомак и душу, а одлично иде уз купус салату

1717749864_3390214_shutterstock-1715992495_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Кувани пасуљ је једно од ретких јела у којем уживају све генерације и које никада ни излази из моде. Ево како да направити кувани пасуљ без меса, потребан вам је један тајни састојак, а одушевићете и свекрву.

Састојци:

500 г пасуља
2 главице лука (може и више)
3 чена белог лука
500 г шаргарепе
1 мањи корен целера
1 корен пашканата
1 корен першуна
1,5 л воде или супе (по жељи и више)
2 дл пасираног парадајза
Со
Бибер
1 лист ловора
1 равна кашика слатке зачинске паприке
0,5 дл уља

Припрема:

Пасуљ опрати у пар вода па оставити да набубри у води преко ноћи. Оцедити воду у којој је био. У експрес лонцу (или некој другој шерпи) загрејати уље и пропржити ситно сецкани лук. Количина лука може да буде и већа, како ко воли. За то време шаргарепу исећи на колутове. Белу зелен на крупније комаде, а целер изрендати.

У шерпу са омекшалим луком додати згњечене ченове белог лука, сво поврће, со, бибер и уз мешање све заједно пропржити још 5 минута. На крају додати пасуљ, ловор, слатку зачинску паприку па налити пасираним парадајзом и водом (супом). Количина течности треба да буде у скалду са тим какав пасуљ воле ваши укућани и ви. Ако наливате супом водите рачуна да не пресолите јер је супа већ слана. Затворити лонац и када пара крене да излази утишати ватру и кувати 30 мин. Време кувања се разликује и од сорте пасуља.

Уколико кувате у обичној шерпи принцип је исти само ће кување трајати дуже. Када је кување готово пажљиво испустите пару из експрес лонца и сервирајте јело топло. 

Идеална салата уз ово традиционално јело је купус.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas