Није тако тешко као што изгледа.
Потребно је:
- 500 гр крупног пасуља
- 500 гр црног лука
- 1 главица белога лука
- ловоров лист
- зрно бибера
- 250 мл. уља
- алева паприка
- туцана љута паприка
- 1 сува паприка
Припрема:
Пасуљ добро опрати па сипати воду да огрезне и кувати 3-4 мин. Просути воду испрати и налити нову воду. Ставити 2 кашике уља, неколико зрна бибера..ловоров лист.
Фото: Приватна архива
Кувати пасуљ да се скива али не сасвим. Не сме се мешати и пасуљ мора остати цео.. Лук исећи на резанце сипа уље и динста на лаганог ватри око 10 мин.
Фото: Приватна архива
Додати алеву и туцану паприку, млевени бибер со ..Све добро измешати На дно ставити сипати мало уља из шерпе где је лук па ставити неколико кашика кувано пасуља.
Фото: Приватна архива
Одозго распоредити пржен лук црни па сецкан бели па додати опет пасуљ и лук. Завршити са пасуљем и прелити уљем. Ставити у рерну и пећи око 30 мин да се лепо запече и течност мало испари.
Фото: Приватна архива
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ