Овај једноставни рижото према рецепту познатог кувара Џејмија Оливера не захтева вештину у кухињу, а готов је за мање од пола сата
Искористите грашак уколико га имате у замрзивачу, а ако нисте љубитељ овог поврћа увек га можете заменити с оним што имате у том тренутку од поврћа.
Састојци:
- 1 л бујона или растворена коцка за супу у води
- 1 црни лук
- 1 стабљика целера
- маслиново уље
- маслац
- 300 г пиринча
- 300 г смрзнутог грашка
- 60 г пармезана + за посипање
- со, бибер
Прочитајте још: Рецепт за ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ: Припрема се брзо и лако, а помоћи ће вам да ОЈАЧАТЕ имунитет
Припрема:
Бујон ставите да се загреје до кључања. Лук и целер пропржите на маслацу и маслиновом уљу. Посолите и побиберите. Додајте пиринач и сипајте бујон па крчкајте док пиринач не омекша. Пред крај додајте грашак. Пазите да не испари сав бујон, јер рижото мора бити мало течан. Умешајте на крају пармезан. Када сервирате на тањир поново поспите пармезаном. По жељи можете додати мало панчете. Ако нисте љубитељ грашка или га немате у замрзивачу, можете га заменити спанаћем, тиквицама, броколијем..
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ