Џејми Оливер даје једноставан савет који увек можемо да применимо приликом кувања соса за тестенину
Џејми Оливер поделио је једноставан трик који је научио од једне баке у Италији, како би употпунио укус сосова за тестенину, а једина намирница која је потребна је лук.
Џејми Оливер скренуо је пажњу на то да већина нас погрешно припрема сос за тестенину.
Тестенина је један од омиљених оброка због своје разноврсности, приступачности и способности да задовољи низ укуса.
Међутим, чини се да су многи од нас од самог почетка направили фундаменталну грешку, посебно када је у питању прављење соса.
Џејми каже да многи људи занемарују кључни корак – додавање лука.
У објави на Инстаграму, славни кувар је поделио савет док је разговарао о једном од својих омиљених рецепата за морске плодове.
- Инспирисана мојим кувањем са ноном Росаном, ова паста од козица и туњевине је апсолутна радост. Користим њен трик да оперем нарезани лук да би био блажи, а та влага такође помаже да се дода додатна слаткоћа док се кува - истакао је Џејми.
Рецепт се налази на његовом сајту, као и у кувару "Јамие Цоокс Италy", а објашњава да се ситним сецкањем лука, који се потопи у воду којој се дода сирће, прави равнотежа и појачава слаткоћа овог поврћа.
БОНУС ВИДЕО