Испробајте рецепт који ће вас одушевити
За све који воле бурек, посна пита са пивом ће бити посебна посластица. Изузетно је сочна и укусна.
Састојци:
1 струк празилука
400 г шампињона
4 средња кромпира
400 г танких кора за питу
150 мл пива
150 мл уља
бибер
со
Прочитајте још: Рецепт за ПИХТИЈЕ са ЈУГА СРБИЈЕ: Традиционални српски деликатес
Припрема:
Празилук очистити и исећи на коцкице, шампињоне на листове. Кромпир огулити и изрендати накрупно.
На мало уља пропржити празилук и шампињоне а потом додати рендани кромпир. Зачинити по укусу и пржити непрекидно мешајући док кромпир благо не омекша.
Узети кору и попрскати је уљем, па распоредити по њој мало припремљеног фила. Смотати је у ролну.
Тепсију обложити папиром за печење и науљити. Пуњену ролну савити у круг и поставити је у центар тепсије. Од преосталог материјала обликовати још ролница и послагати их у тепсију тако да се једна на другу надовезују, како би се обликовала пита.
Посебно сјединити 50 мл уља с пивом, па загрејати до тачке кључања. Смесу равномерно прелити преко пите.
Питу пећи у загрејаној рерни на 200°Ц док не порумени.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ