Кромпир је укусан и практичан за припрему, а од њега можете да спремате најразличитија јела
Ускршњи ручак не може да се замисли без овог прилога, како је почела сезона младог кромпира, ми вам предлажемо да га послужите уз месо.Печени је најбољи избор, а у наставку текста прочитајте како да га спремите да унутра буде мек, а споља да има хрскаву и златну корицу.
Састојци:
- 450 г младог кромпира
- 1 кашичица млевене паприке
- со и бибер
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике путера
Припрема:
Исеците млади кромпир на полутке, па кувајте још 10 минута након кључања. Процедите кромпир, па посолите, побиберите и поспите млевеном паприком. Прелијте маслиновим уљем и добро промешајте. Сипајте у тепсију и окрените на равну страну. Прелијте истопљеним путером и пеците на 200°Ц око 20 минута. На пола печење, после 10 минута, окрените кромпир и пеците до краја
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.