Кромпир је укусан и практичан за припрему, а од њега можете да спремате најразличитија јела
![1681737288_shutterstock_1113325691.jpg](/cache/images/7/a/4/1/c/7a41c00dedb768a48baf978289d64bea7e744587.jpg)
Ускршњи ручак не може да се замисли без овог прилога, како је почела сезона младог кромпира, ми вам предлажемо да га послужите уз месо.Печени је најбољи избор, а у наставку текста прочитајте како да га спремите да унутра буде мек, а споља да има хрскаву и златну корицу.
Састојци:
- 450 г младог кромпира
- 1 кашичица млевене паприке
- со и бибер
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике путера
Припрема:
Исеците млади кромпир на полутке, па кувајте још 10 минута након кључања. Процедите кромпир, па посолите, побиберите и поспите млевеном паприком. Прелијте маслиновим уљем и добро промешајте. Сипајте у тепсију и окрените на равну страну. Прелијте истопљеним путером и пеците на 200°Ц око 20 минута. На пола печење, после 10 минута, окрените кромпир и пеците до краја
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.