Кропирићи прсте да полижеш
Сви ми обожавамо кромпириће, али увек постоји неки бољи начин како да их припремите да буду слађи и лепши. Из Бакине кухиње стиже посебан рецепт који ћете заиста обожавати.
Прочитајте још: Посни ПАСУЉ на води који траје и по неколико дана: Испробајте ПРЕБРАНАЦ на ХИЛАНДАРСКИ НАЧИН (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
1 кг младог кромпира
маслиново уље
1 кашичица сенфа
2 струка младог белог лука
першунов лист
со..бибер
Припрема:
Кромпир очистити опрати и посолити. Додати мл. бибера и мало уља сенфа и добро изједначити. Ако печете у рерни додати пола кашичице мл. слатке паприке и мало туцане љуте паприке. Ја овога пута пржим па ћу паприку изоставити.
У већи тигањ сипати уље, па кад се угреје истрести кромпир. покрити и пржити да порумени. Кад окренемо кромпир додати сецкан бели лук и пржити до краја. како само лепо митрише. Сервирати топло.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ