Сви воле кромпире, а ово је укусан рецепт са бутером који ће се свима допасти.
Пролеће је време за кромпириће, а ево предлога како да га припремите на потпуно другачији начин.
Потребно је:
- 4 већа млада кромпира
- 60 г путера
- 60 г презли
- 60 г ренданог пармезана или чедар сира
- 2 кашике ситно исецканог оригана
- 2 кашике маслиновог уља
- бибер
- кашичица морске соли
- свеж босиљак или першун
Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Најбоље би било да ово јело правите на електричном роштиљу, а ако га немате послужиће и грил-тигањ. Загрејте га на средње јакој ватри. Кромпир исеците на пола и поређајте га у ватросталну чинију.
Поклопите их и пеците 25 минута.
У мањој посуди помешајте оригано са маслиновим уљем, па им додајте претходно растопљени путер. Мало побиберите, промешајте тако да се све сједини и што мање "плива" по површини уља, па тиме добро премажите преполовљене кромпире са свих страна. Ако имате роштиљ, преклопите га, а грил-тигањ поклопите са "за број већим" поклопцем. Пеците 20-25 минута, уз повремено мешање, лагано, да се кромпирићи не би распали.
Прочитајте још: Једноставан рецепт за ТОФУ са поврћем! Савршен предлог за ручак (ФОТО)
Помешајте пармезан или чедар сир са презлама, поспите преко кромпира и допеците још 10 минута. Посолите тек непосредно пре послужења и украсите листићима босиљка или першуна, по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ