Најбоље домаће кнедле за супу је могуће направити ако пратите овај рецепт
Најважније од свега је што се неће распадати. Можда ће вам се допасти и рецепт за најмекше пуњене кнедле. Свакако, нема ничег укуснијег у бистрој супи од домаћих кнедли и ако их направите како треба, сви ће уживати у подсећању на детинство. Уз овај рецепт ћете да направите најбоље домаће кнедле за супу!
Састојци:
- 1 јаје
- 1 кашичица уља
- прстохват соли
- 4 равне супене кашике гриза
Рецепт за најбоље домаће кнедле:
Разбијте јаје, одвојите беланце и жуманце:
За најбоље домаће кнедле прво разбијте јаје и одвоји те беланце беланце од жуманце. Беланце пенасто умутите.
Додајте жуманце, уље и гриз:
У умућено беланце додајте жуманце и промешајте их да се сједине. Након тога додајте уље и гриз. Лагано промешајте, па ако је потребно додајте још једну кашику гриза. Смеса треба да буде гушћа, али не прегуста.
Правите кнедле:
Смесу за кендле оставите да одстоји 10 минута, да мало набубри. Кашику прво умочите у супу, па потом узмите мало смесе, и лагано пуштајте у шерпу. Кашика не треба да буде пуна. Поклопите и оставите да се кувају неких 5 минута и супа је готова. Уживајте у најбољим домаћим кнедлама!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ