Доносимо рецепт уз који ћете направити савршене кнедле за супу
Готово да нема особе која не воли домаћу супу са кнедалама. Међутим, кнедле не успевају сви да направе савршено, али ми имамо рецепт уз који ће вам успети из прве.
Никако немојте да заборавите да додате уље у смесу, јер ће оно помоћи да се кнедле не лепе. Такође јако је битно да беланца је пенасто умутите, па да додате жуманца.
Састојци:
1 јаје
1 кашичица уља
прстохват соли
4 равне супене кашике гриза
Припрема:
Беланце и жуманце одвојите, па беланце пенасто умутите. Затим додајте жуманце и промешајте да се сједини. Сипајте уље и гриз. Лагано промешајте, па ако је потребно додајте још једну кашику гриза.
Смеса треба да буде гушћа, али не прегуста. Оставите 10 минута да мало набубри. Кашику прво умочите у супу, па узимајте смесу, и лагано спуштајте у шерпу. Немојте пуну кашику, јер ће кнедле бити огромне. Поклопите и оставите да се кувају неких 5 минута и супа је готова.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ