Породични ручак не може да се замисли без супе, а она са кнедлама је најлепша.
Дешава се да се кнедле за супу распадају или су тврде, или пак гњецаве. Вероватно је разлог то што не направите добру густину смесе или не ставите потребан однос састојака. Пратите ове савете и кнедле ће бити савршене.
Тајна савршених кнедли
1. Да кнедле не би биле гњецаве или тврде, ставите у смесу прашак за пециво. Захваљујући њему биће ваздушасте, лепо ће да нарасту, а нећете морати да чекате да смеса одстоји.
2. Како кнедле не би биле превише велике, стављајте у супу пола кафене кашичице смесе.
3. Кашичицу пре узимања смесе за прву кнедлу загрејте у супи, да се смеса не би залепила за њу.
4. За леп облик кнедли, смесу у кашичици обликујте прво о ивицу чиније – тако ће кнедла имати правилан облик и биће глатка.
5. Кнедле спуштајте увек у врућу супу која се кува на шпорету.
Рецепт за кнедле
Састојци:
1 јаје
1 прстохват соли
1 кашичица уља
1/2 кашичице прашка за пециво
5 кашика гриза
Припрема:
Беланце умутите виљушком у чврст шам. Додајте жуманце и сједините. Додајте со, уље, измешајте виљушком. Потом додајте кашику по кашику гриза, и на крају прашак за пециво. Сјединити и кашичицом стављајте смесу у супу. Кувајте кнедле око 15 минута (по потреби и краће ако испливају све на површину).
(НајЖена)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ