Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНА САВРШЕНИХ КНЕДЛИ: Уз помоћ ОВИХ ТРИКОВА биће меке као душа

Породични ручак не може да се замисли без супе, а она са кнедлама је најлепша.

1718607448_1717479_profimedia0014127261_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Дешава се да се кнедле за супу распадају или су тврде, или пак гњецаве. Вероватно је разлог то што не направите добру густину смесе или не ставите потребан однос састојака. Пратите ове савете и кнедле ће бити савршене.

Тајна савршених кнедли

1. Да кнедле не би биле гњецаве или тврде, ставите у смесу прашак за пециво. Захваљујући њему биће ваздушасте, лепо ће да нарасту, а нећете морати да чекате да смеса одстоји.

2. Како кнедле не би биле превише велике, стављајте у супу пола кафене кашичице смесе.

3. Кашичицу пре узимања смесе за прву кнедлу загрејте у супи, да се смеса не би залепила за њу.

4. За леп облик кнедли, смесу у кашичици обликујте прво о ивицу чиније – тако ће кнедла имати правилан облик и биће глатка.

5. Кнедле спуштајте увек у врућу супу која се кува на шпорету.

Рецепт за кнедле

Састојци:

1 јаје
1 прстохват соли
1 кашичица уља
1/2 кашичице прашка за пециво
5 кашика гриза

Припрема:

Беланце умутите виљушком у чврст шам. Додајте жуманце и сједините. Додајте со, уље, измешајте виљушком. Потом додајте кашику по кашику гриза, и на крају прашак за пециво. Сјединити и кашичицом стављајте смесу у супу. Кувајте кнедле око 15 минута (по потреби и краће ако испливају све на површину).

(НајЖена)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas