Спремате супу, а немате резанце? Решење је још укусније.
Направите укусне гриз кнедле и обрадујте породицу. За добре гриз кнедле, тајна није у састојцима, већ у начину припреме. Открићемо вам мали трик, како да вам се гриз кнедле никад не распадају у супи.
Прочитајте још: Ушећерило вам се слатко? Ево како да га одмах "ПОПРАВИТЕ" (РЕЦЕПТ)
Рецепт за кнедле
Састојци:
- 1 јаје
- 5 супених кашика гриза (равно напуњене)
- прстохват соли
- 1 кашичица уља
Припрема:
Одвојити беланце од жуманцета. Беланце пенасто умутити виљушком и додати жуманце. Такође умутити да се споји са беланцетом па додати со, уље и полагано гриз. Трик са умућеним беланцем се користи и код прављења палачинака, како не би биле жилаве.
Измешати и оставити да стоји око 20 минута или док се супа не скува. Док чекате нека кнедле буду прекривене фолијом или салветом да се не створи корица одгоре. Свакако је најбоље да кнедле правите непосредно пре него што супа проври (кнедле стављајте у супу која није бацила кључ).
Потом узимамо кашичицу, заронимо у супу која кува и вадимо кнедле, сваки пут кашичицу заронимо да кнедла склизне и тако радимо до краја.
Кувамо их око 5 минута, поклопимо и оставимо још 5 минута да стоје у супи, па послужити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ