Хрскав споља, мекан изнутра
Oglas
Потребно је за тесто:
- кашичица смеђег шећера
- 2 кесице сувог квасца
- 400 г интегралног пшеничног брашна
- 200 г кукурузног брашна
- 100 г полубелог
- пшеничног брашна
- 200 г белог пшеничног брашна
- кашичица соли
- кашика меда
- кашика маслиновог уља
- око 500 мл млаке воде
- 2 кашике семенки сусама
Пхото:Унспласх
За премазивање:
- 1 јаје
- кашика семенки сусама
- свеж рузмарин
Припрема:
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)
- У мало млаке воде отопите шећер, додајте квасац и оставите на топлом док квасац не почне да пени, око 15 минута.
- У великој посуди помешајте све врсте брашна, со, мед, уље и квасац.
- Лагано уливајте воду и мешајте док тесто не почне да се одваја од посуде.
- Потом га извадите, ставите на подлогу посуту брашном и месите десетак минута.
- Кад постане меко и еластично, вратите га у очишћену и побрашњену посуду, преко поспите мало брашна и прекријте влажном крпом.
- Држите га на топлом месту барем сат времена, јер треба да се удвостручи, а онда га преместите на подлогу, полако у њега умесите семенке сусама, па га поделите на четири дела и обликујте по жељи.
- Све делове ставите у намашћене плехове или калупе, премажите умућеним јајетом, па поспите рузмарином и сусамом.
- Пеците најпре 15 минута на 250 степени у претходно загрејаној рерни, а онда још пола сата на 200 степени.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas