Hrskav spolja, mekan iznutra
Oglas
Potrebno je za testo:
- kašičica smeđeg šećera
- 2 kesice suvog kvasca
- 400 g integralnog pšeničnog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g polubelog
- pšeničnog brašna
- 200 g belog pšeničnog brašna
- kašičica soli
- kašika meda
- kašika maslinovog ulja
- oko 500 ml mlake vode
- 2 kašike semenki susama
Photo:Unsplash
Za premazivanje:
- 1 jaje
- kašika semenki susama
- svež ruzmarin
Priprema:
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)
- U malo mlake vode otopite šećer, dodajte kvasac i ostavite na toplom dok kvasac ne počne da peni, oko 15 minuta.
- U velikoj posudi pomešajte sve vrste brašna, so, med, ulje i kvasac.
- Lagano ulivajte vodu i mešajte dok testo ne počne da se odvaja od posude.
- Potom ga izvadite, stavite na podlogu posutu brašnom i mesite desetak minuta.
- Kad postane meko i elastično, vratite ga u očišćenu i pobrašnjenu posudu, preko pospite malo brašna i prekrijte vlažnom krpom.
- Držite ga na toplom mestu barem sat vremena, jer treba da se udvostruči, a onda ga premestite na podlogu, polako u njega umesite semenke susama, pa ga podelite na četiri dela i oblikujte po želji.
- Sve delove stavite u namašćene plehove ili kalupe, premažite umućenim jajetom, pa pospite ruzmarinom i susamom.
- Pecite najpre 15 minuta na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, a onda još pola sata na 200 stepeni.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas