Овај домаћи хлеб направићете чак иако нисте вешти у мешењу теста јер је заиста лако
Већ вам је познато да је мирис домаћег хлеба један од најлепших и да нема ништа лепше него када уз оброк послужите свеж и врућ хлеб.
Састојци:
- 500 г интегралног пшеничног брашна
- 25 г свежег квасца
- 1 шоља млека
- пола кашичице шец́ера
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица: оригано и босиљак
- 1 кашика уља
Прочитајте још: Сјајан предлог за АРАНЂЕЛОВДАН: Салата са кромпиром, пилетином и јајима која ће одушевити све госте (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Помешајте квасац и шец́ер у пола шоље топлог млека. Оставите око 10-15 минута док не почне да се пени. Брашно и зачине сипајте у посуду и промешајте. Додајте остатак млека, уље и квасац. Месите тесто док не постане глатко и еластично. Готово тесто пребаците у калуп обложен папиром за печење и прекријте крпом. Оставити на топлом месту да нарасте (око 2х). Ставите хлеб у рерну загрејану на 180°Ц око 30 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ