Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАДИЦИЈА

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ рецепт за домаћи БАКИН ХЛЕБ

Чак и домаћица почетника ће се носити са овим кулинарским упутством

1680814404_1668774920_shutterstock_1934782754.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свака бака је имала посебан рецепт, који је веома тешко поновити. Али испробајте овај једноставни рецепт који ће пробудити сва ваша чула...

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Састојци:

  • 0,5 литара воде
  • 1 килограма брашна
  • 1 кашика шећера
  • 1  кашика соли
  • 50 милилитара биљног уља
  • 25 грама свежег квасца

Припрема:

У посебној дубокој посуди помешајте квасац и шећер у пасту. Затим сипајте топлу воду у посуду. Остављамо све на миру 10 минута.

Помешајте брашно са сољу. Сакупљамо брашно у брду и правимо удубљење. И у то сипајте течни квасац. Затим додајте биљно уље и почните да месите тесто. Тако да се не лепи за руке и посуђе. Ако је тесто текуће или лепљиво, додајте још брашна.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Готово тесто пребацимо у посуду, претходно подмазану биљним уљем. Чекамо да се тесто подигне и удвостручи запремину. Затим га треба поново умесити и поделити на четири дела, које пажљиво стављамо у припремљене форме. Форме са тестом држимо на топлом месту најмање пола сата. На крају ће поново порасти.

До овог тренутка морате претходно загрејати рерну. Домаћи хлеб је најбоље пећи на 160 степени. Форме са тестом треба поставити на најнижи ниво рерне и држати тамо не више од 40 минута.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas