Чак и домаћица почетника ће се носити са овим кулинарским упутством
Свака бака је имала посебан рецепт, који је веома тешко поновити. Али испробајте овај једноставни рецепт који ће пробудити сва ваша чула...
Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне
Састојци:
- 0,5 литара воде
- 1 килограма брашна
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- 50 милилитара биљног уља
- 25 грама свежег квасца
Припрема:
У посебној дубокој посуди помешајте квасац и шећер у пасту. Затим сипајте топлу воду у посуду. Остављамо све на миру 10 минута.
Помешајте брашно са сољу. Сакупљамо брашно у брду и правимо удубљење. И у то сипајте течни квасац. Затим додајте биљно уље и почните да месите тесто. Тако да се не лепи за руке и посуђе. Ако је тесто текуће или лепљиво, додајте још брашна.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Готово тесто пребацимо у посуду, претходно подмазану биљним уљем. Чекамо да се тесто подигне и удвостручи запремину. Затим га треба поново умесити и поделити на четири дела, које пажљиво стављамо у припремљене форме. Форме са тестом држимо на топлом месту најмање пола сата. На крају ће поново порасти.
До овог тренутка морате претходно загрејати рерну. Домаћи хлеб је најбоље пећи на 160 степени. Форме са тестом треба поставити на најнижи ниво рерне и држати тамо не више од 40 минута.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ