СА СВЕГА пар састојака можете направити укусан пуњени хлеб који можете јести чак и док дегустирате неко добро вино.
Састојци за тесто:
650-700гр. глатко брашно
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
30гр. квасца
1 јаје300мл. млека
50мл. уља
Фил:
250гр моцареле
250-300гр. бланширане блитве
2 главице белог лука
Со, бибер, першун, оригано, љута зачинска паприка
200гр путера или маргарина
50мл. маслиновог уља
Припрема:
Активирајте квасац у топлом млеку и са мало шећера. А потом додајте јаје, уље, со и брашно. Када умесите тесто оставите га да надође око пола сата.
Припремите фил тако што ћете бланширати (скувати) блитву, додати 2 главице белог лука, зачине (со, бибер, першун, оригано, зачинску паприку), додати моцарелу измешати и додати путер или маргарин.
Разваљајте тесто што шире, а онда премажите са овим филом. Преклпите са још једним слојем теста па исеците на коцке и слажите у калуп за хлеб тако да добијете две векне.
Премажите умућеним жуманцетом и посипати сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута и потом на 180 степени Целзијуса око 30 до 35 минута.
БОНУС ВИДЕО: