Испробајте рецепт за погачу који ће вас одушевити
Приближава се Свети Јован и сви који славе су почели полако да осмишљавају јеловник. Оно што је обавезно на свакој трпези је и славска погача, а ми предлажемо овај рецепт. Направите путер погачу која је толико мекана и укусна да ће је гости одмах појести, а није превише захтевна за припрему. Оно што је чини толико меканом су јогурт и путер. Уживајте!
Погача - састојци:
250 мл млека
20 г квасца
1 кашичица шећера
3 јајета
4 кашике уља
3 касике грчког јогурта
1 кашика сирћета
700 г брашна
1 кашичица соли
150 г путера
сусам
Погача - припрема:
Умесите тесто
У посуду сипајте млако млеко, издробите квасац и додајте шећер. Промешајте, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте једно цело јаје и два беланцета, па сипајте јогурт, уље, сирће и истопљени путер. Све добро сједините, па додајте просејано брашно и со. Умесите мекано тесто и покријте провидном фолијом, па оставите да надође.
Направите погачу
Обликујте лопту од теста и ставите у тепсију обложену пек папиром. Ако желите можете да одвојите мањи део теста, који ћете поделити на три једнака дела. Обликујте змијице и направите плетеницу. Добијену плетеницу спојите у круг, па ставите на врх погаче. Покријте и оставите још 20 минута да надође, а затим премажите умућеним жуманцима и поспите сусамом.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ