Бакин рецепт коме не можете одолети
Потребно је:
20 гр квасца
1 кашичица шечера
50 мл уља
300 мл млека
1-2 јаја
550-600 гр брашна
150 гр качкаваља гауде
50 гр маслаца
мало сусама соли
Припрема:
Квасац измрвити додати шећер и мало млека млаког. Кад надође квасац сипати остатак млека додати јаја и уље, брашно и мало соли и замесити глатко тесто. Оставити да надође 30 минута, па је размесити и издвојити 10 куглица по око 100 гр. Куглице обрађене рукама покрити 10 минута да се поново квасац активира. Сваку лоптицу развити у облику тањира, премазати танко путером, па пресавити на пола.
У сваки угао ставити у горњој страни право по мали правоугаоник качкаваља савијати тесто са једне и друге стране ка унутрашњости да се саставе на средини. Сваку лоптицу тако. Тепсију округлу 26.цм обложити пек папиром премазати маслацом и ређати у плех тако да врхови иду ка центру, Оставити једну лоптицу обликовати цвет или само лоптицу и ставити у средину. Покрити да надође па премазати маслацом и одозго жуманцетом. Посути сусамом. Пећи на 180 степени Ц око сат времена.
Пред крај покрити јер ће насти. Печену погачу покрити крпом. Уживајте у пени од погаче
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ