Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЛАТКА ПОГАЧА ПРЕЛИВЕНА МЛЕКОМ: Златна корица, а мекана као душа (ВИДЕО)

Некада су тесто месиле само веште домаћице, али данас постоје рецепти који вам доста олакшавају припрему. Од теста можете да правите хлеб, погаче, пецива...

1718706971_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Погаче се праве за специјалне прилике, јер су украс сваке славске и празничне трпезе, а уместо слане предлажемо вам да овај пут испробате и рецепт за слатку погачу. И слане и слатке погаче се праве на сличан начин, али оно што издваја ову је додатак млека који је чини мекшом и премаз од јаја за златну корицу.

Састојци: 

550 г брашна 

2 кашичице сувог квасца 
1 кашика шећера 
250 мл топлог млека 
2 жумацета 
1/2 кашичице соли 
100 г путера 
4 кашике шећера 
1 кашичица ванилин шећера 
200 мл млека 
2 кашике шећера 
За премазивање:
1 жуманце
1 кашика млека 

Рецепт за слатку погачу са млеком:

У посуди помешајте 300 г брашна и квасац. Додајте шећер, а млеко умутите са жуманцима. Сипајте у смесу, па додајте со и преостало брашно. Умесите глатко тесто, па ставите у науљену посуду и покријте провидном фолијом. Оставите да стоји неких 50 минута, па премесите и покријте крпом. Оставите да одстоји још 15 минута. Умутите путер собне температуре са 2 кашике шећера и ванилин шећером. Тесто развуците у облику праовугаоника и премажите надевом. Уролајте и исеците на комаде. Поређајте у тепсију коју сте обложили пек-папиром, па покријте крпом и оставите да одстоји још 30 минута. Преко сипајте млеко које сте помешали са две кашике шећера. Сипајте преко теста, па премажите жуманцетом које сте умутили са млеком. Пеците у загрејаној рерни на 180 °C око 30 минута. 

(Ствар укуса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas