Још једно прелепо јело, које обично сви воле
Уместо пилетине, по жељи се може ставити и ћуретина.
САСТОЈЦИ
1 и по паковање млинаца ( око 600гр)
500гр пилећег белог меса (филе)
мало уља и маслаца
500мл неутралне павлаке
2 кашике киселе павлаке
мало соли, бибера, вегете и мирођије
159гр качкаваља (гауде)
Фото: Схуттерстоцк
Прочитајте још: Обланде са плазмом и чоколадом: Брзи рецепт за све љубитеље посластица са плазмом (РЕЦЕПТ)
ПРИПРЕМА
1. Пилећи филе исећи на комаде, посолити, ставити мало бибера и вегете, па их мало пропржити на уљу и маслацу. Додати неутралну павлаку помешану са киселом павлаком, смањити ватру и динстати док се све не укува. Додати мало мирођије.
2. Млинце изломити и ставити у већи суд у ком ћемо их прелити врућом водом, да омекшају. Након пар минута, оцедити их, али сачувати око 2дл воде ( и њу убацити у сос са пилетином, да се сједини).
3. Ваторсталну чинију или дубљИ плеху у ком ћете пећи, подмазати уљем, па по дну распоредити половину количине
млинаца. На млинце сложити сос са пилетином и мало наренданог сира. Преко ставити остатак млинаца, па прелити остатком прелива и по врху качкаваљ.
Пећи око пола сата на 200Ц, све док сир не добије лепу румену боју.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ