Još jedno prelepo jelo, koje obično svi vole
Umesto piletine, po želji se može staviti i ćuretina.
SASTOJCI
1 i po pakovanje mlinaca ( oko 600gr)
500gr pilećeg belog mesa (file)
malo ulja i maslaca
500ml neutralne pavlake
2 kašike kisele pavlake
malo soli, bibera, vegete i mirođije
159gr kačkavalja (gaude)
Foto: Shutterstock
Pročitajte još: Oblande sa plazmom i čokoladom: Brzi recept za sve ljubitelje poslastica sa plazmom (RECEPT)
PRIPREMA
1. Pileći file iseći na komade, posoliti, staviti malo bibera i vegete, pa ih malo propržiti na ulju i maslacu. Dodati neutralnu pavlaku pomešanu sa kiselom pavlakom, smanjiti vatru i dinstati dok se sve ne ukuva. Dodati malo mirođije.
2. Mlince izlomiti i staviti u veći sud u kom ćemo ih preliti vrućom vodom, da omekšaju. Nakon par minuta, ocediti ih, ali sačuvati oko 2dl vode ( i nju ubaciti u sos sa piletinom, da se sjedini).
3. Vatorstalnu činiju ili dubljI plehu u kom ćete peći, podmazati uljem, pa po dnu rasporediti polovinu količine
mlinaca. Na mlince složiti sos sa piletinom i malo narendanog sira. Preko staviti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva i po vrhu kačkavalj.
Peći oko pola sata na 200C, sve dok sir ne dobije lepu rumenu boju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU