Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за Сан Себастијан чизкејк: Како се прави чувени колач пореклом из Шпаније?

Сан Себастијан чизкејк потиче из регије Баскије у Шпанији. Постао је популаран крајем 20. века и од тад осваја свет

1738154833_shutterstock_2212304899.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 680 г крем сира, собне температуре
  • 200 г шец́ера
  • 20 г кукурузног скроба
  • 1/2 кашичице фине морске соли
  • 2 кашичице ванилиног екстракта
  • 4 велика јајета собне температуре
  • 340 г слатке павлаке, собне температуре

Рецепт за Сан Себастијан чизкејк:

За овај чизкејк загрејте рерну на 204 Ц и обложите округли калуп за печење са два велика листа папира за печење тако да вири изван калупа. Помешајте крем сир, шец́ер, кукурузни скроб, со и екстракт ваниле на собној температури и мутите миксером на малој брзини, док смеса не постане глатка, око 2-4 минута. Док миксер ради на малој брзини додајте јаја, једно по једно,мутећи пре него што додате следец́е, око 30-60 секунди између сваког јајета. Затим сипајте слатку павлаку, и наставите да мутите док се не сједини.

Сипајте смесу кроз велико сито у припремљену тепсију. Неколико пута куцните плехом по радној површини и убаците у рерну, па пеците 45 минута. Чизкејк треба да буде светло до средње-браон боје на врху. Оставите да се охлади у калупу најмање 2 сата на собној температури, а затим у фрижидеру још 4-6 сати или преко ноц́и, пре сервирања. Уживајте!

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Oglas

 

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas