Сан Себастијан чизкејк потиче из регије Баскије у Шпанији. Постао је популаран крајем 20. века и од тад осваја свет
![1738154833_shutterstock_2212304899.jpg](/cache/images/0/b/b/f/f/0bbffe574cc70180d23a6a0c78b35a76d0c5cf33.jpg)
Састојци:
- 680 г крем сира, собне температуре
- 200 г шец́ера
- 20 г кукурузног скроба
- 1/2 кашичице фине морске соли
- 2 кашичице ванилиног екстракта
- 4 велика јајета собне температуре
- 340 г слатке павлаке, собне температуре
Рецепт за Сан Себастијан чизкејк:
За овај чизкејк загрејте рерну на 204 Ц и обложите округли калуп за печење са два велика листа папира за печење тако да вири изван калупа. Помешајте крем сир, шец́ер, кукурузни скроб, со и екстракт ваниле на собној температури и мутите миксером на малој брзини, док смеса не постане глатка, око 2-4 минута. Док миксер ради на малој брзини додајте јаја, једно по једно,мутећи пре него што додате следец́е, око 30-60 секунди између сваког јајета. Затим сипајте слатку павлаку, и наставите да мутите док се не сједини.
Сипајте смесу кроз велико сито у припремљену тепсију. Неколико пута куцните плехом по радној површини и убаците у рерну, па пеците 45 минута. Чизкејк треба да буде светло до средње-браон боје на врху. Оставите да се охлади у калупу најмање 2 сата на собној температури, а затим у фрижидеру још 4-6 сати или преко ноц́и, пре сервирања. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО