Кромпир је једна од најпопуларнијих намирница и како год да га спремите увек је укусан
Кромпир може да се једе и као прилог, главно јело, али и као супа. Са овим поврћем нема грешке, јер ће бити изузетно хрскав и то захваљујући паленти. Наш предлог је кромпир печен у рерни. Не захтева претерано кулинарско искуство, само треба да га исечете и зачините као што пише у наставку текста. Затим га испеците и ето одличног прилога уз месо, рибу...
Састојци:
- 1 кг кромпира
- 2-3 кашике паленте
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 гранчица свежег рузмарина
- 2 кашичице слатке паприке
- маслиново уље
Прочитајте још: Доручак у коме ћете уживати: Једноставан начин да спремите ХРСКАВУ СЛАНИНУ
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците по жељи, па посолите, поспите паленту, бели лук у праху, слатку паприку и рузмарин. Добро промешајте да се сви састојци сједине са кромпиром. Ставите на плех обложен пек папиром и још мало науљите. Затим пеците у рерни 45-60 минута на 200°Ц.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ