Krompir je jedna od najpopularnijih namirnica i kako god da ga spremite uvek je ukusan
Krompir može da se jede i kao prilog, glavno jelo, ali i kao supa. Sa ovim povrćem nema greške, jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti. Naš predlog je krompir pečen u rerni. Ne zahteva preterano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isečete i začinite kao što piše u nastavku teksta. Zatim ga ispecite i eto odličnog priloga uz meso, ribu...
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2-3 kašike palente
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 2 kašičice slatke paprike
- maslinovo ulje
Pročitajte još: Doručak u kome ćete uživati: Jednostavan način da spremite HRSKAVU SLANINU
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite po želji, pa posolite, pospite palentu, beli luk u prahu, slatku papriku i ruzmarin. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine sa krompirom. Stavite na pleh obložen pek papirom i još malo nauljite. Zatim pecite u rerni 45-60 minuta na 200°C.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU