Кромпир може да се припрема на бројне начине
Oglas
Потребно је:
- 1 главица црног лука
- 1 свежа паприка
- 500 г кромпира
- суви зачин
- млевени бибер
- сецкан першун
- бели лук у гранулама
- мало млевене и љуте паприке
- 3-5 кашика пиринча опраног
- 1 кашика инстанта од печурака
- уље
- 300 мл воде
Припрема:
Лук исећи на резанца као и паприку, па пропржити на уљу. Додати суви зачин, паприку, бибер, па склонити са шпорета.
Кромпир исећи на колутове тање, па додати уља, зачина, бели лук у гранулама и млевени бибер. На крају додати сецкан першун.
Тепсију мању премазати уљем, па поређати пола кромпира. Истрести из тигања, па поређати остатак кромпира и распоредити.
У чинију сипати воду и кашику инстанта од печурака и мало уља, измешати и прелити кромпир. Пећи на 220 степен Ц покривено око 45 минута да испари течност.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas