Кромпир се једноставно прави, а јако је укусан, што га чини омиљеним јелом многих
Када је правилно припремљен и куван, печени кромпир може да надмаши основно јело уз које иде.
Кључ за прављење најбољег печеног кромпира заиста се своди на само неколико фактора: коришћење праве врсте кромпира, правилну припрему, исправну методу кувања и, наравно, креативност са додацима.
Прочитајте још: Продужите ХЛЕБУ свежину уз мали трик, а није одлагање у замрзивач
Како направити савршени печени кромпир код куће?
Припрема:
Једна од најчешћих грешака при печењу кромпира је да га чврсто умотате у фолију и стварите у рерну. Према Џошуи Реснику, инструктору на Институту за кулинарско образовање, постоје једноставни начини да се побољша укус и да се постигне та хрскава корица. Кувар предлаже да кромпир темељно очистите сољу, што помаже да се омекша и уклони свака прљавштина.
Прочитајте још: Колико шољица кафе је превише на дневном нивоу? Изнад ове бројке не би требало да идемо
- Додајте добру количину соли и довољно воде да направите пасту, а затим само рукама утрљајте со по целом кромпиру - саветује он. Потом, суши кромпир кухињском крпом или убрусом, пробуши га виљушком и премаже уљем и морском сољу пре него што га стави у рерну. Пробијање кромпира виљушком помаже у ослобађању паре и осигурава да се кромпир равномерно пече.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ