Уколико волите крофне пробајте да направите перуанске "пикаронес" крофнице.
Потребно је:
- кашика сувог квасца
- кашичица шећера
- 1/4 шоље воде
- кашика млевеног кукуруза или кукурузног брашна
- 1/2 кашичице морске соли
- 1/4 кашичице млевеног аниса
- 3 шоље белог брашна
- шоља квалитетног пива
- шоља куваног пиреа од бундеве
Прочитајте још: Пастрмка у пакету која се САМА ПЕЧЕ (РЕЦЕПТ)
За сируп:
- 1-2 шоље смеђег шећера
- шоља воде
- 3 комадића коре лимуна или поморанџе
Припрема:
Уштипке припремите на следећи начин: у мањој чинији растворите шећер и квасац у топлој води, у великој чинији помешајте кукурузно брашно, со, анис, једну шољу брашна и пиво. Додајте смесу са квасцем и промешајте. Затим додајте пире од бундеве и две шоље брашна. Промешајте тако да добијете меко тесто.
Тесто мора да се одмори у фриждеру.
Покријте платненом крпом и оставите смесу да се диже на топлом месту, око два сата. Можете је оставити и да се подиже у фрижидеру, четири до 12 сати, ако је прекривена фолијом. Све састојке сирупа сипајте у шерпу и оставите да проври, на средњој температури. Смањите ватру на минимум и крчкајте 15-ак минута, односно док се не направи густи сируп. Склоните са рингле.
Прочитајте још: Ручак који се прави у једној шерпи: Укусан ПИЛАВ СА ТИКВОМ који ћете стално правити! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Затим загрејте уље у воку. Сипајте неколико кашике теста у врело уље и пржите с обе стране, док крофне не постану хрскаво златне. Када су готове, извадите их шупљикавом кашиком, оцедите на папирним убрусима и послужите топле, са такође топлим сирупом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ