Овај рецепт за посне крофне прегледало је преко два милиона људи, а сазнаћете и сами зашто
Oglas
Састојци:
- 40 грама сировог квасца
- 2 кашике шећера
- 1 кашика брашна (због активирања кивасца)
- 2 кесице ванилин шећера
- 100 мл уља
- 300 мл млаке воде
- 200 мл киселе воде
- корица од лимуна
- 1 кг брашна
- 1 кашичица соли
Припрема:
Растопите квасац са две кашике шећера у млакој води и додајте једну кашику брашна. Затим када се квасац активира додајте му уље, киселу воду, корицу лимуна, а потом и брашно. Умесите тесто у које сте додали и кашичицу соли. Оставите да надође тесто око пола сата. Затим га развуците на радној површини, исеците крофнице са чашом и оставите их на пулту да одстоје око 15 минута пре него што почнете да их пржите у уљу.
Поспите их шећером у праху.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas