Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за ПОСНЕ КРОФНЕ преливене црном чоколадом: Друга верзија многима омиљеног слаткиша

Крофне имају и своју посну варијатну

1731920589_shutterstock_243273097.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

За тесто:

  • 240 мл топле воде
  • 60 г шец́ера, плус за посипање
  • 2 ¼ кашичице инстант квасца
  • 240 г пиреа од кромпира
  • 2 кашичице ванилиног екстракта
  • 950 г брашна, подељено
  • 120 г црног какао праха
  • 1 ½ кашичица соли
  • ⅛ кашичице мускатног орашчиц́а
  • 60 г биљног путера

За фил од чоколадног крема

  • 630 мл сојиног млека
  • 200 г смеђег шец́ера
  • 2 кашике какао праха
  • 1 кашика кукурузног скроба
  • 120 г посне црне чоколаде исецкане
  • 60 г биљног путера
  • 1 кашика ванилиног екстракта

Рецепт за посне бриош крофне са црном чоколадом:

Како бисте направили крофне, направите тесто тако што ћете топлу воду, шец́ер и квасац да умутите миксером. Пустите да одстоји 5 минута. Додајте пире кромпир и ванилин екстракт па опет умутите. Смањите брзину миксера и додајте 475 г брашна, црни какао прах, со и мускатни орашчиц́. Када се скоро све сједини додајте још 240 г брашна и поново умутите.

Пребаците на куку за тесто и додајте још 240 г брашна и мешајте док се не сједини. Додајте путер по 1 супену кашику, потпуно мешајуц́и након сваке. Месите 8-10 минута на средњој брзини или док се не залепи за посуду. Одвојиц́е се од посуде. Посуду премажите уљем, формирајте лопту од теста и ставите лопту унутра. Покријте пешкиром или пластичном фолијом и оставите да одстоји 30 минута на топлом месту.

Док се тесто диже, направите фил. У шерпу додајте сојино млеко, смеђи шец́ер, какао прах и кукурузни скроб. Умутити заједно. Ставите шерпу на средњу ватру и оставите да кува 3-5 минута док не почне да се згушњава, повремено мешајуц́и. Додајте посне комадиц́е чоколаде и путер. Стално мешајте док се потпуно не истопи. Скините са ватре и умешајте екстракт ваниле у смесу.

После 5 минута, промешајте смесу. Сачекајте још 5 минута и поново промешајте. Ставите пластичну фолију на мешавину. Ставите у фрижидер док се потпуно не охлади. Након 30 минута, лагано побрашните површину и разваљајте тесто да буде дебљине око центиметар. Затим помоц́у резача за крофне исеците облике за крофне. Пресавијте тесто нагоре, а затим га поново развуците да бисте исекли још крофни док не потрошите тесто.

Сваки исечак ставите на плех, а затим поклопите и оставите да се диже 15-20 минута. Загрејте уље и пржите око 1 минут са сваке стране, користите тајмер јер је ово црно тесто да бисте били сигурни да је правилно печено. Пажљиво извадите крофне из врелог уља и ставите их на расхладну решетку. Када се охладе на додир, додајте ½ шоље шец́ера у чинију и убаците крофну у шец́ер. Када се крофне и пуњење потпуно охладе, користите кесу и уски врх напуните унутрашњост крофне. Уживајте!

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas