Слатке и чоколадне, прсте да полижете.
Уколико сте љубитељи слаткиша ово је одлична прилика да се засладите и направите овај сласни ужитак
Потребно је
450 г брашна
11 г квасца
250 мл млека
40 г шец́ера
1 јаје
1/2 кашичице соли
1 кесица ванилин шец́ер
50 г путера
За ганаш:
250 г слатке павлаке
250 г чоколаде
Припрема
У једној посуди помешајте топло млеко, квасац и шећер. Сједините састојке па оставите да се квасац активира 10 минута. Онда постепено додајте просејано брашно (пола количицине) и со и лепо сједините. Јаја са шећером умутите, па у ту смесу додајте тесто и истопљени путер, и наставите да мутите постепено додајући преостало брашно. Ставите тесто у посуду па покријте провидном фолијом, и оставите да надође 30 минута. На побрашњеној површини развуците тесто. Чашом вадите крофне. На плех поређајте крофне, покријте их провидном фолијом, и оставите да одстоје 20 минута. У тигању на загрејаном уљу пржите крофне, док не добију златну боју. Чоколаду отопите са слатком павлаком па ганаш сипајте у шприц за колаче. Пуните шприцем прохлађене крофне, па их поспите шећером у праху. Бон аппетит!
Трпеза
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ