Савет злата вредан уз који тесто свима успева из првог покушаја
Први корак да тесто за уштипке и крофне испадне савршено – намирнице које користите треба да буду собне температуре. Извадите их минимум пола сата пре мешења теста, а ако сте у журби, јаја и јогурт у чаши ставите у топлу воду како би брже достигли жељену температуру.
Такође, ако желите да тесто буде прозрачно и меко, обавезно додајте мало ракије. Она даје и дивну арому.
Ово су савети када правите слано тесто, а ако желите да крофне или уштипци буду слатки препоручујемо да у тесто додате рендане јабуке или суво грожђе. Ако користите суво грожђе прво га мало прокувајте, па тек онда умочите у рум.
А искусне домаћице откриле су да ће тесто за крофне или уштипке бити лепше ако жустро мешате док се не појаве мехурићи.
Када кренете да пржите пециво никада немојте да препуните шерпу, већ ставите пар комада. Када су скоро пржене, нагло појачајте температуру, па их вадите на убрус. Ови савети ће вам много олакшати прављење омиљеног сланог или слатког пецива.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ