Од печених паприка може да се направи и укусна, а лагана чорбица.
Печене паприке које остављамо током зиме углавном служе за пржење или за познату "паприка са белим луком" салату.
Међутим, од њих може да се направи и чорбица, која је идеална за вечеру током врелих летњих дана.
Прочитајте још: Спремите освежавајућу ЛЕТЊУ чорбицу од СЕЗОНСКОГ поврћа (РЕЦЕПТ)
Састојци:
300 г печених и ољуштених паприка
2 већа кромпира
1 главица црног лука
зачини по жељи: со, бибер, вегета, туцана паприка, мирођија или босиљак
коцкица маслаца
Припрема:
Црни лук пропржите на маслацу. Када постане стакласт, додајте му кромпир исечен на коцкице, као и преполовљену печену паприку.
Прелијте водом и оставите да се кува око 30 минута.
Након кувања узмите штапни миксер и направите чорбу.
Додајте зачине по жељи, промешајте и чорбица је готова. Уколико волите, током сервирања у чорбицу можете додати и кашику киселе павлаке.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ