Сезона паприка је почела, а ми вам доносимо оригинални старински рецепт за салату - белолучене паприке.
Салата од црвених паприка са белим луком једна је од главних на јесењој и зимској трпези, а готово да нема човека у Србији који може да одоли традиционалним белолученим паприкама.
Ова салата идеално се слаже уз роштиљ, али и печење.
Састојци:
- 10 великих црвених печених паприка
- око 250 мл воде
- главица белог лука
- пола везе першуна
- пуна кашичица соли
- 6 кашика сирћета
- 12 кашика уља
Припрема:
Паприке опрати па испећи на роштиљу или у рерни, а ради лакшег љуштења вреле их одмах убаците у кесу или дубљу посуду са поклопцем. Извадити паприке, одложити у најлонску кесу или дубљи суд и поклопити.
Када се охладе, паприке ољуштити, добро исцедити па ставити у чинију за сервирање.
Ситно исецкани бели лук и першун ставити на паприке, а у другу посуду сипати сирће, уље, воду и со и добро промућкати. Прелив ставити преко паприка и све промешати.
Чинију са паприкама прекрити и оставити у фрижидеру око 2-3 сата да се добро охлади, али и да паприке упију бели лук.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО