За данашњи ручак предлажемо вам потаж од тиквица и пилетине. Осим што је здрав, веома се брзо и лако спрема.
Састојци:
- 2 тиквице
- 150 г пилећег меса
- 1 главица црног лука
- 1 штап целера
- 1 кашичица сувог босиљка
- 2 чена белог лука
- пола везе мирођије
- мало маслиновог уља
- мало воде
- со
- бибер
Припрема:
Црни лук исеците на ситније комаде па издинстајте на маслиновом уљу. Када он промени боју, убаците ољуштене и ситно исецкане тиквице и штап целера.
Ставите пилетину да кувате, али јој не треба пуно времена. Када је готова, оцедите је и оставите са стране.
Пустите да и оне мало промене боју, па онда додајте ситно сецкани бели лук. Сипајте пола шоље воде у којој се кувала пилетина, али немојте претеривати и сипати више, јер су тиквице пуне воде па ће и оне да пусте.
После 15 до 20 минута тиквице ће бити готове, па склоните шерпу са рингле, зачините и можете штапним миксером уситнити или вадити састојке, као и пилетину, и изблендати у блендеру. Када се састојци сједине и уситне, онда вратите све у шерпу па додајте исецкану мирођију, а по жељи можете додати и куркуму ако волите и спремно је за сервирање.
(Она)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ