Od pečenih paprika može da se napravi i ukusna, a lagana čorbica.
Pečene paprike koje ostavljamo tokom zime uglavnom služe za prženje ili za poznatu "paprika sa belim lukom" salatu.
Međutim, od njih može da se napravi i čorbica, koja je idealna za večeru tokom vrelih letnjih dana.
Pročitajte još: Spremite osvežavajuću LETNJU čorbicu od SEZONSKOG povrća (RECEPT)
Sastojci:
300 g pečenih i oljuštenih paprika
2 veća krompira
1 glavica crnog luka
začini po želji: so, biber, vegeta, tucana paprika, mirođija ili bosiljak
kockica maslaca
Priprema:
Crni luk propržite na maslacu. Kada postane staklast, dodajte mu krompir isečen na kockice, kao i prepolovljenu pečenu papriku.
Prelijte vodom i ostavite da se kuva oko 30 minuta.
Nakon kuvanja uzmite štapni mikser i napravite čorbu.
Dodajte začine po želji, promešajte i čorbica je gotova. Ukoliko volite, tokom serviranja u čorbicu možete dodati i kašiku kisele pavlake.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU