Чорба је пуна поврћа и меса, те може да замени и комплетан оброк, а одушевиће све праве гурмане.
Уколико не волите љута јела, избаците папричицу, али она управо даје посебан шмек овој чорби.
Састојци:
450 г телетине
3 шаргарепе
2 кромпира
1 главица лука
2 чена белог лука
1 љута папричица
2 кашике брашна
1 кашика зачинске паприке
свеж першун
со, бибер
Припрема:
Месо исецкајте на коцкице и поспите кашиком брашна, па оставите да мало одстоји. У међувремену насецкајте црни и бели лук и љуту папричицу што ситније, шаргарепу исецкајте на колутове, а кромпир на коцке. На мало уља пропржите месо. Кад месо добије румену боју извадите га и оставите са стране. Смањите температуру па на истој масноћи пропржите ситно сецкани црни и бели лук, додајте шаргарепу и љуту папричицу, па све заједно динстајте. Кад шаргарепа омекша, вратите месо у шерпу, додајте кромпир, налијте водом, додајте со и бибер, па кувајте око 20 минута. На уљу упржите преостало брашно са зачинском паприком, па све сипајте у шерпу. Кувајте још 10-15 минута, поспите свеже сецканим першуном и служите док је чорба још врућа.
(Мондо)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ