Време је за зимске специјалитете.
Потребно:
- 4 веће главице белог лука
- 1/2 л воде
- 100 мл. јабуковог сирћета
- 1 кашичица шећера и соли
- неколико зрна бибера
- 1 кашичица слачице
- мало першуновог листа
- мирођије
Припрема:
Бели лук очистити. У чинију сипати воду, додати сирће, со и шећер и све добро измешати да се истопи. У опрану треглу убацити бели лук, бибер, слачицу, першун и мало мирођије.
Прочитајте још: Направите ЗДРАВУ УЖИНУ: Ево шта вам је све потребно
Фото: Приватна архива
Налити припремљеним раствпром да лук огрезне. По могућству притиснути пластичним притискачем и добро затворити металиним поклопцем.
Прочитајте још: Колач БЕЗ БРАШНА? После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)
Фото: Приватна архива
Ставити у хладну рерну укључити тајмер на 90 мин и температуру на 90 степени. Кад се искључи оставити до сутра да се охлади. Спаковати у полицу или у фрижидер до употребе...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ