Vreme je za zimske specijalitete.
Potrebno:
- 4 veće glavice belog luka
- 1/2 l vode
- 100 ml. jabukovog sirćeta
- 1 kašičica šećera i soli
- nekoliko zrna bibera
- 1 kašičica slačice
- malo peršunovog lista
- mirođije
Priprema:
Beli luk očistiti. U činiju sipati vodu, dodati sirće, so i šećer i sve dobro izmešati da se istopi. U opranu treglu ubaciti beli luk, biber, slačicu, peršun i malo mirođije.
Pročitajte još: Napravite ZDRAVU UŽINU: Evo šta vam je sve potrebno
Foto: Privatna arhiva
Naliti pripremljenim rastvprom da luk ogrezne. Po mogućstvu pritisnuti plastičnim pritiskačem i dobro zatvoriti metalinim poklopcem.
Pročitajte još: Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Staviti u hladnu rernu uključiti tajmer na 90 min i temperaturu na 90 stepeni. Kad se isključi ostaviti do sutra da se ohladi. Spakovati u policu ili u frižider do upotrebe...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU