Право је време да испробате лазање на мало другачији начин
Лазање су многима омиљено јело - често не можемо да се зауставимо на само једном парчету, колико је укусно! Ако и ви спадате у групу људи који обожавају то јело, ред је да испробате овај рецепт.
Потребно је:
- 1 паковање лазања
- 400 г свежег или смрзнутог спанаћа
- 250 г крем-сира
- 200 г ренданог качкаваља
За сос:
- 50 г путера
- 2 кашике брашна
- 1/2 л млека
- со, бибер
- мускатни орашчић
Припрема:
На отопљеном путеру пропржите брашно и уливајте топло млеко мешајући жицом док не добијете глатку масу. Кад почне да кључа склоните са ватре. У врућ сос умешајте крем-сир, посолите, побиберите и нарендајте мускатни орашчић. У плех намазан путером ређајте ред лазања, ред спанаћа, послите и побиберите, па ставите ред бешамел соса и ред ренданог качкаваља. Јело завршите слојем од лазања, бешамела, па ренданог качкаваља. Треба да буду укупно четири слоја. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени, око 25 минута.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ